Första Advent


Så var det återigen dags för adventstider! Var tar tiden vägen egentligen! Ja det gäller verkligen att ta vara på alla dagar och göra varje ny dag till den bästa.

Är innerst inne är jag en vårmänniska, men för att klara av mörkret som råder denna årstid gäller det att hitta de små saker som man faktiskt kan njuta av.

När advent står för dörren så är det så roligt att få göra det extra mysigt hemma. I år har jag bytt ut några adventsstakar mot stjärnor på fot som jag tycker är så fina. Har även köpt ett par nya gardiner till köket som går i en varm röd färg.  Dessutom så går det åt en hel del värmeljus och sterainljus nu då det är så mysigt att tända.

Någon annan som tycker det är lite extra mysigt just nu är vår alldeles egna lilla Buddis. Köpte ett par nya bordstabletter till köket och jag hann knappt lägga dit den sista förrän Buddis hade hittat sin nya favoritplats.Simba han tar livet med ro. Det han tycker är mest mysigt med denna årstid är att få gå ut och ta en snabbkiss för att sedan krypa och lägga sig inne i värmen igen.Martin han tycker nog det är detsamma med advent, jul, vår eller sommar....Han tycker inte det är det minsta roligt när någon ska pyssla med något annat än just med honom....Det han gillar i livet är promenaderna, bus, mat och när tomten kommer med PAKET!!!! Men, dit är det ju ett tag kvar till...

Imorgon är det dags för adventsfika. Glöggen, lussekatterna och pepparkakorna står klara.
Jag tycker inte att glögg är bland det godaste men det luktar så härligt gott i huset när den har värmts.
Hoppas alla får en riktigt trevlig 1:a advent !!


Uttryck och Ekvationer...Hjälp

Har suttit och försökt hjälpa Emma med matte men kan bara konstatera att jag är tyvärr helt värdelös på matematik!!!! Blir helt frustrerad när jag inte kan hjälpa till.

Redan när jag själv gick i grundskolan hade jag svårt för matte, att vi hade det himla rörigt i min klass då gjorde ju inte saken bättre. Var själv ganska blyg och tyst då och jag gjorde mig aldrig hörd under lektionerna så tyvärr försvinner man i mängden då och får inte den hjälp man behöver.
Har aldrig lärt mig helt ordentligt från grunden och det betalar sig nu.

Var/är nog mera en språkmänniska. Fick höra förr att var man antingen var duktig i språk eller matte men så behöver det ju inte vara !

När man inte förstår matten så blir det ju inte roligt heller.


Förenkla;

4a(a-b) - 2a(2a+b)

Någon som kan förklara hur och varför ????

Hemsidan....

Eftersom jag var så duktig och försörde min befintliga hemsida genom att radera varenda bild som fanns knuten till den så fick jag "äran" att börja om igen....

Min förra hemsida hade jag gjort i Frontpage och det var ju hur enkelt som helst att jobba i den, Man behövde inte tänka på speciellt mycket, mappar kunde flyttas runt och programmet styrde hela tiden om ....
Fick höra att man helst ej ska jobba i frontpage längre...Tänkte att då kan jag ju börja om från början med hemsidan. Ville få ett helt nytt utseende.
Men hualigen vad svårt det är....
Den här gången försöker jag mig på att jobba med i vanlig textfil och styra den med en stilmall...

Kommer så smått framåt men jag får inte länkarna att öppnas som jag vill. Har försökt allt möjligt men börjar ge upp. Länksidan öppnas hela tiden med ett nytt fönster fast att jag till en del länkar vill att det liksom ska öppnas i mitten (huvudsidan)....
har provat alla möjliga varianter såsom target="_parent" .....     target="_self" etc...
Detta skriver jag mellan <a> taggarna i indexsidan där jag lagt in länken...

Är det någon som vet vad jag gör för fel så skulle jag vara tacksam för all hjälp jag kan få :)


// Karin


RSS 2.0