Lite bilder från dagen.....

Idag hade vi besök av Elin & Beyla, ja vi saknade förstås Robin o Sigge!! Snart är poolen uppe Robin ;) men tänk på sololjan så du inte bränner dig :D

Martin var överlycklig när hans favorittjej kom på besök. Idag hade jag även förberett och ställt fram kameran, men det ärju inte många sekunder de är stilla tillsammans och när de är det så är de så trötta...

Vi tränade lite men det blev enhel del tid för bus också,,,


Söndagskväll....Ja vi har ialla fall haft ett strålande väder. Hoppas det kan hålla i sig nu!

Há en bra kväll!

En smak av sommar....

Då var de här :D
Jordgubbarna!! Idag på vägen hem från jobbet upptäckte jag att det var dags för jordgubbsförsäljning längs vägen. Tog nå´n sekund innan jag insåg att det faktiskt stod en tjej och sålde jordgubbar. Hann inte stanna men åkte en bit till för att vända om och inhandla de allra första jordgubbarna.
De var riktigt goda! Åh vad det luktar sommar!Ser verkligen fram mot helgen eftersom SMHI har utlovat toppenväder ( om man gillar sol & värme förstås). Blir nog till att åka till handelsträdgården för att inhandla ett par gurkplantor. Jag tror att det är dags att plantera dessa nu. Har ju ett litet växthus. Inte stort men tillräckligt för att "hobbyodla". Lite nyjord behövs förstås också. Jordgubbsplantorna i växthuset blommar för fullt. Kan kanske skörda mina egna snart.

Imorgon blir det förhoppningsvis lite hundträning. Ska försöka att INTE glömma kameran då. Var länge sedan jag tog några hundbilder. I början på våren lyckades jag i alla fall ta ett kort på våra katter, Simba och Bamse "Buddis".Sitter nu och väntar på att åka och hämta Emma och Sanna. Båda är på fest i Norrköping. Arrangerad så det är lite ordning (hoppas jag) Hmm, vilken himlans tid i livet dett är. Sitta hemma och vara orolig tills man fått hem dom igen. Men, båda sköter sig (hittills) mycket bra. Sena nätter blir det ialla fall. På sätt och vis är det bra att man bor utanför  stan så at man måste hämta hem dom. Har lite bättre koll på saker då och det vet att vi, eller någon av oss alltid är vakna när de kommer hem eller att de blir hämtade. När det gällr Emma så har hon en av sina bästa kompisar som också bor här så hennes föräldrar och vi brukar turas om att åka för att hämta.
Om ca en timme kan jag börja färdas mot stan.

Lägger in lite blandbilder för att få tiden att gå lite. Den här första är Conny & Sanna innan de ger sig iväg på en åktur med cykeln. Tog nästan hela dan innan de var hemma igen...Ja, det fick bra bli två bilder. Hade visst flyttat över alla andra till den externa hårddisken och orkar inte ta fram den nu.
Ok, om ca 45 minuter kan jag åka. Börjar bli riktigt trött nu. Kanske ska ta en kopp kaffe så jag piggnar till.

Önskar alla en rikgtigt trevlig helg och glöm ala måste för denna helg. Passa på att bara njuta av sol och lite värme!

// Karin


My Medinilla Magnifica is still alive....

Ja, min rosenskärm "Mednilla Magnifica" lever ännu. Nu har den bott hos mig sedan i 1 maj och den verkar mot förmodan trivas!!!! Blommorna som fanns utslagna när jag köpte den blommar fortfarande så fint och de små nya blomknoppar som fanns har växt. En liten ny knopp är nu nära att slå ut.

Duschar den lite lätt så fort jag vaknar, duschar den lätt när jag kommer hem från jobbet, och sedan det sista jag gör innan jag lägger mig får den en dusch till. Därimellan en liten skvätt vatten i krukan.

Tog en bild när blomman var ny hos mig för jag trodde inte den skulle överleva många dagar. Tog ett kort nu igen när det gått ca 20 dagar och nya knoppar kommer.

Jag var ju lite orolig att den inte skulle klara sig hemma hos mig då den härstammar från Filippinerna och kräver hög luftfuktighet.

Jag hoppas att den aklimatiserar sig och lär sig leva hos mig.

Nyinköpt, en knopp som är ganska stor och en liten knopp man kan ana sticker upp bredvid inifrån bladet;Efter ca 20 dagar hos mig. Nu har den lilla lilla knoppen inifrån bladet också tittat ut ordentligt.
Notera även att det knoppas inifrån den vänstra redan utslagna blomman;Jag som aldrig haft gröna fingrar. Men det är enutmaning att sköta om dessa växter som man känner lite extra för. Detta är nog den maffigaste blomma jag någonsin sett.

Har annars kommit hem från långpromenad med Martin. I helgen blir det träning igen för snart är det dags för Elin att visa upp sitt arbete, dvs hur hon har lyckats med Martin och mej. Träningen i helgen blir med störningsmomentet Beyla närvarande. Elins schäfertik som Martin bara älskar! Svåraste störningen som finns, för det är ju inte lätt att välja mellan matte och favvo tiken....Ska försöka att få med mig kameran då också så jag förhoppningsvis kan få lite bilder efter träningen.

Há det gott!

Rosenskärm Medinilla Magnifica

Måste berätta historien om hur rosenskärmen kom in i vårt hem!

Jag, Conny och Emma skulle åka till Blomsterlandet eftersom jag så gärna ville köpa mig en citrusväxt. Jag tycker det är kul med "medelhavsväxter", framförallt nu när jaghar lyckats övervintra olivträd, palmer, bananplantor, oleander mm. Hade ingen citrusväxt så det ville jag så gärna ha en. Ja, eller köpa förstås.

När vi kom in till Blomsterlandet var jag på väg fram till citrusväxterna. Jag passerade en grön växt med stora hängandes blommor. Stannade till för en sekund och tittade. Sedan fortsatte jag fram och valde ut en citrusväxt.
Hm, var sedan tvungen att gå tillbaka igen och titta på växten med de enorma rosa blommorna. Jag blev helt betagen!!! Stod och tittade länge och väl. Sedan skulle vi gå mot kassan för att betala citrusväxte, specialjorden och näringen. Näää, jag var tvungen att gå tillbaka till blomman igen. Den bara skrek ut " KÖP MIG !!!".

Ja, så det gjorde jag! När jag kom hem och vi hade packat upp var jag tvungen att vandra ut på nätet för att se vad det var som jag hade köpt. "Rosenskärm" Medinilla Magnifia.

Detta var det första jag läste;

"Då och då dyker den upp i handeln, roseskärmen. Habegäret kryper i en medan man betraktar den pampiga växten med de stora blomklasarna. Tyvärr är den ganska svårskött och passar bäst i en vinterträdgård eller växthus. Rosenskärmen, vilken fått namn efter de stora rosa skärmbladen som omger blomklasen, ingår i släktet Medinilla som omfattar cica 150 arter. Blommorna sitter i ordnade rader likt prismorna på en kristallkrona, vilket förklarar det engelska namnet Chandelier Tree (kristallkronsträdet). De flesta arterna kommer från Madagaskar, medan den vi oftast finner hos oss, M. magnifica, härstammar från Filippinerna. Detta är en i sanning tropisk växt med dess behov av hög luftfuktighet och ett varm klimat"

Jag duschar den morgon, middag, kväll. Nu har den levt ca två veckor i mitt hem. Jag som inte egentligen har några gröna fingar men den kanske vänjer sig vid att leva hos mig?!

Och här är bilden!
Nedan lite bilder på några av de övriga växter som jag faktiskt lyckats övervintra.

Palmerna...


OleanderI morgon blir det förhoppningsvis träning med Martin. Ska in till Elin & Beyla så åker vi iväg och tränar. Ska berätta mer om det i nästa inlägg!

Ha en bra helg! Skönt att Sverige vann ishockeyn ikväll. Nu ser vi fram mot nästa match också!

// Karin


RSS 2.0