Snö är härligt......men inte NU !!

Jaha, vart tog den härliga vårkänslan vägen ??????

Vaknade upp i morse till värsta snöstormen !!!!


Jag som hade tänkt övningsköra hela helgen eftersom det gick så bra sist....Men det kommer väl?

Håller på med lite käk nu. Blir sen mat idag. Conny står ute och grillar så det är bäst jag sätter lite fart.
Sedan blir det att kika runt lite på nätet för att se om det finns nå´t fint till min motorcykel...
Kan hända att man får tillbaka en slant på skatten  :D
 
  Lite frän....

Ha det gott !

 // Karin


Det går bra nu.....

Idag blev det en tur till parkeringen igen. Jag tog bilen dit och Conny körde Min motorcykel dit. Har jag sagt att jag har en skitsnygg Kawa vn 800 classic :D ??I alla fall. Dagen till ära hade jag med mig mina nyinköpta konor.


 Först en sväng iväg och få in känslan. Idag kom den fort :D   Sedan ställde vi upp två konor så tränade jag åttan igen. Jaja, första försöken gick väl sisådär...Men sedan gick det kanonbra idag!!! Äntligen kände jag att det har gått framåt!

Mellan denna övning körde jag lite "fritt". Fick även i trean idag. Kom väl ialla fall upp i 50km/h. Just då när jag såg hastighetsmätaren kom jag på att oj, jag kan väl bromsa....hmm? Japp.

Sedan kom regnet. Ganska lokalt men jag valde att avbryta eftersom det kändes bra.

Ha det gott !

 // Karin


Fas 2 inleddes i söndags...från ettan till tvåan till ettan till tvåan :D

Ja, har inte haft tid riktigt till att uppdatera i bloggen.
I lördags kväll fick jag ett telefonsamtal från fam Gustavsson´s i Åby och fick frågan om vi skulle träna lite mc ihop på djurparksparkeringen. Ann-Sofie skulle träna på sin makes 1600. Hon kör ju sin vn 800 classic bra och har redan mc-kort men ville testa hans. Kul att få sällskap på träningen! Lite pinsamt kände jag först eftersom jag inte kan köra men va fasen...blir det goa skratt så bjuder jag på dem ;).

Fick både tips och råd! Framförallt när det började gå dåligt (enligt mig) och svordommarna började komma....

Mot slutet började det kännas mer bekvämt. Det jag tog med mig i minnet från den träningen var att nu går det bättre med att växla... lite mer träning på att växlingen ska bli lite jämnare men det är nog inte så svårt. Blir nog lättare att träna ute på vägen.
Försökte träna åttan också. Sista försöket gick bättre än första. Här skulle jag vilja få in lite mer flyt. Men som alla säger...det kommer...Träningen varvades med lite kaffe och en cigg emellanåt :)

Stort Tack till Ann-Sofie och Thomas för trevligt sällskap!

Igår var det meningen att jag skulle ut igen och träna men tiden gick alldeles för fort och jag hann inte iväg.
Skulle ha kört idag men då kom ju det förbaskade regnet :(.

Köpte ialla fall ett par konor igår, mjuka så jag kan köra på dem..... om jag måste....Blir kul att prova. Så imorgon hoppas jag på sol, eller ialla fall uppehållsväder. Håll tummarna!

Ha det gott!

 // Karin

Lite kvickt....

Lite kvickt fick vi åka iväg till djurparksparkeringern för att övningsköra idag. Blir inte så mycket tid över till detta eftersom jag inte är hemma från jobbet förrän vid fem-tiden....Men nu börjar ju det så pass ljust en bit in på kvällen så lite körning hinns med.

Jag har inte kört sedan förra veckan så jag var lite rolig att jag hade tappat det lilla jag lärt.
Idag satt ju även de nya orginal-fotpinnarna på också så jag fick en chans att även testa dessa.
Väl ute på parkeringen så hade jag i alla fall inte glömt allt. Gick ganska bra faktiskt.

Det kändes så mycket bättre med dessa fotpinnar!

Det kändes som jag hade mer kontroll när jag skulle växla och bromsa. Behövde inte titta ner hela tiden för att leta efter dessa. Så idag kunde jag växla upp från ettan till  tvåan och sedan ner till ettan igen. Den biten kändes positivt att jag kommit framåt med. Det blir ju inte lika ryckigt att i alla fall köra lite sakta på tvåan!

Däremot så skulle jag nu börja träna på att köra 8:an. Gick väl bra till en början men jag tycker fortfarande att det känns svårt att svänga vänster. Tänkte att jag håller mig till högersvängar (körde då i cirkel istället) så att jag skulle komma in i detta med koppling, broms och lite gas ut ur sväng.

 Lite otålig blev jag väl för idag slutade det med att jag la omkull cykeln. Som tur var la den sig mot fotpinnen och jag försökte hålla i den så den inte skulle glida omkull helt och hållet.   Jäklar!!! Blev så förbaskad så jag inte fick upp cykeln själv, Conny kom springandes och hjälpte mig. Ja, ja, hade jag varit absolut tvungen att få upp cykeln själv så hade jag nog fått det men nu blev jag så förbannad. Körde runt lite till sedan efter det gav jag upp.
Skönt med helg då jag kan köra lite mer istället för att man ska känna sig stressad att hinna med så mycket som möjligt innan mörkret kommer.

 // Karin


Lite nytt & lite gammalt.....

Lördagen har spenderats med mycket trevliga vänner från VRS (Vulcan Riders Sweden).
Fikat en hel del och fått en massa bra tips och råd gällande övningskörning med mc. Attans bara att Conny åker iväg och jobbar så jag inte kan få prova de råd och tips jag har fått. Men, när han kommer hem igen då kommer jag stå med garageporten öppen, dressad och klar för att åka meddetsammaEmma tog några bilder från första dagen jag var ute med cykeln. Jag ser ut som en stel pinne, inte konstigt att krampkänningar kom efter ett tag. Ja, jag bjuder på dess bilder ändå...


På eftermiddagen tänkte jag installera Photoshop i vår nya laptop (gamla gick sönder). Hittade då en cd med gamla bilder. Dessa var från 04, känns inte som så länge sedan men när man ser barnen ja då har det hänt en hel del.... Fastnade med att titta igenom bilderna så något photoshop blev inte installerat, idag heller....
Men lite bilder från skivan....

Sanna till vä & Emma till hö. Har precis landat i Luleå. Har lärt mig att detta är en Mua.Emma & ConnyJag kan i alla fall vara positiv till att det nog är lättare att lära sig köra mc än flyg.
Finn i alla fall inte lika mycket mätare på mc´n....Sanna, när hon var aktiv i Kif....Snyggaste dressarna hade vi!
Och till sist , en landet bild. Från svärsmor & svärfars sommarstuga på kvistholmen
Den här utsikten har de från altanen. Underbart en ljummen sommarkväll !


Nu är det dags för sista-kiss-rundan med Marre.

Ha det gott !

 // Karin


Ännu en fortsättning på fas 1.....

Idag var det dags igen att övningsköra. Kände när vi gav oss iväg att Idag skulle jag nog känna att jag tog mig ett steg framåt!

Läste lite på nätet igår angående övningskörning med mc, vad man skulle tänka på osv.
Med gott mod satte jag mig på motorcykeln och tänkte bara driva runt lite först för att få in känslan.

Jag tränade lite mer på starten med koppling och lite gas. Det kändes bra och jag kommer iväg ialla fall. Det jag just nu har fruktansvärda problem med är att hålla jämn gas. Eftersom jag inte kör så fort, växlar inte från ettan, så blir det så himla hackigt. Och dessutom har jag problem med att bromsa. Kanske bra att kunna det.

Känslan med motorcykeln kom aldrig, det blir så jäkla hackigt med gas och broms ( fotbroms kan jag inte använda för det känns inte bekvämt).
Jag blev mer och mer frustrerad! Är det jag som är så jäkla dum i huvudet eller!!!??? Hur jäkla svårt kan det vara egentligen. Det slutade med att jag sitter och försöker köra och skriker ut svordomar samtidigt! Blir så besviken och förbannad på mig själv! Än så länge är cykeln hel men snart får den en rejäl känga..!

När jag nu inser att fotpinnarna troligtvis sitter för långt fram för att det ska bli bekvämt så åkte vi till våra vänner så jag fick prova en mc med fotpinnar som inte sitter så långt fram. Tack Annsofie och Thomas, jag inser nu att det ialla fall kommer bli bättre med bakflyttade fötter. Det kan inte bli värre ialla fall.
Och tack Thomas för tipsen om vad jag ska träna på! Jag blev dock lite fundersam när jag hörde att man kan känna så här minst en månad ialla fall? Ja, då gäller det att jag håller ut, eller att Conny håller ut....

Aja, skam den som ger sig. Det är väl bara att nöta på antar jag. Jag vill ju så gärna kunna åka i sommar!// Karin


Fortsättning fas 1....

Efter jobbet var det dags för klädbyte till mc kläder sedan blev det att snabbt ge sig iväg till djurparksparkeringen och fortsätta träningen med motorcykeln.
Emma följde med och fotade men jag har ännu inte fått se några foton så dessa kanske kommer i nästa inlägg.

Jag hade träningsvärk i armarna och kände att träningen inte gav mycket idag. Kände att jag inte kom framåt i träningen. Slutade efter ett tag, lite missnöjd med mig själv...Återkommer imorgon.....

// Karin

Fas 1 avklarad!

Hemma igen!  Hel!   Motorcykeln utan en skråma!

Conny fick ta motorcykeln ( & jag bilen) till parkeringen vid djurparken. Parkeringen är stor och bra så det blev den bästa platsen att prova på.

När jag fått på mig hjälm och handskar ( åkte med mc-kläder och stövlar på i bilen) och satt mig på motorcykeln så gick Conny igenom lite steg för steg vad jag skulle göra och tänka på. Kände mig lite kallsvettig. Har försökt att vara lite tuff innan men nu kände jag att NU är det dags...

Första försöket med att bara släppa kopplingen lite sakta gick väl inte så bra. Mc´n stannade. Andra försöket gick väl bättre men då råkade jag komma åt gasen också. Då sa jag att " nu skiter jag i det här".  Är ju ibland lite envis så jag provade igen och då gick det bättre.

Rullade så lite sakta, men med fötterna kvar utmed backen. Svårt att svänga var det också. Jag kände att jag inte hade så mycket känsla med motorcykeln. Nötte detta och efter ett tag kändes det faktisk lite bättre. Jag lärde känna lite hur motorcykeln reagerade på vad jag gjorde ( och inte gjorde). Slutade ialla fall med att jag kunde åka lite mer avslappnat ( ja, på ettan förstås) och svänga ordentligt utan att behöva sätta ner fötterna. Försökte träna på sväng med låg fart utan fötter nere.

Kände att nästa steg var att växla men jag lyckades endast växla upp till tvåan en gång men jag kände mig inte riktigt säker. Jag beslöt mig då för att avsluta träningen medans det kände bra istället för att det skulle gå åt skogen och man inte ville köra igen. Roligt var det ialla fall och jag längtar tills jag kan manövrera den säkert själv.

Men, träningsvärk i armar och ont i "höftkulan", huvudvärk...Tror att jag spände mig så mycket till en början.
Hoppas på fint väder imorgon så jag kan träna mera....Hare gött !


Första försöket....

Nu är synundersökningen klar och körkortstillståndet ligger här hemma. Har väntat på att temperaturen skulle stiga över nollan och nu har den gjort det, Just nu visar termometern plus 4.9 grader. Idag ska nog första försöket ske med att ialla fall på något sätt ta mig fram lite på min motorcykel. Conny är inne och handlar det sista som ska sättas dit. Sen är det Dags! Förhoppningsvis har jag båda handleder i behåll efter provturen så jag kan uppdatera här hur det gick...;) // Karin

RSS 2.0